UA-163315890-1

5 tips voor het kopen van een tweedehands auto

Een auto kopen

Na een lange zoektocht heb je hem eindelijk gevonden: jouw droomauto. Hij heeft alles wat je zoekt; de perfecte velgen, jouw favoriete kleur én die heerlijke stoelen die je zo graag wilde. Kortom, deze auto wil jij kopen.

Er is alleen één puntje waardoor je nog twijfelt: hij wordt aangeboden door een particulier en niet door een betrouwbare garage of dealer. Ook al staat er duidelijk in de advertentie dat ‘Hij altijd van een oud vrouwtje is geweest’, toch twijfel je. Wat is de staat van de motor? En hoe zit het met de remmen?

Het zijn terechte vragen die voor iedereen die een auto particulier heeft gekocht herkenbaar zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van tweedehands auto’s?

Er zijn talloze punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands auto. Hieronder geven we je 5 tips voor het kopen van een tweedehands auto:

  1. Wat heb je echt nodig?

De kosten van het kopen van een auto kunnen flink oplopen. Neem goed in overweging welke opties je écht nodig hebt en welke er leuk zijn voor erbij. Die achteruitrijdcamera is natuurlijk heel handig, maar zeg nou eerlijk; jij bent toch de koning(in) in inparkeren?

  1. Benzine, diesel of misschien toch wel elektrisch?

Ga goed na hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt. In aanschaf is een diesel vaak een stuk goedkoper, maar de maandelijkse kosten voor wegenbelasting zijn vaak een stuk hoger. Elektrische of hybride auto’s zijn nu nog relatief duur, maar er zijn inmiddels al subsidies beschikbaar vanuit de overheid. Daarnaast betaal je erg weinig wegenbelasting en bespaar je een hoop op brandstof.

  1. Check de historie

Vraag bij de koper naar de onderhoudshistorie, hier kun je zien welk onderhoud er wanneer aan de auto is gepleegd. Daarnaast kun je ook gaan voor een betaalde kentekencheck. Hierbij krijg je informatie over een eventueel schade verleden, het aantal vorige eigenaren en of de kilometerstand klopt.

  1. Maak een proefrit

Op internet kan de auto helemaal jouw droomauto zijn met alles wat je wilt, een auto moet je toch echt een keer rijden. Elke auto rijdt anders, zelfs als het hetzelfde model is. Maak daarom altijd een proefrit in de auto. Rijd hierbij door zowel de stad als over de snelweg, daarmee weet je zeker dat de auto in elke omgeving naar jouw wens is. Vergeet ook zeker niet te letten op het schakelen, optrekken (trap ‘m maar eens in) en het remmen.

  1. Laat een onafhankelijke keuring doen

Door een onafhankelijke keuring te laten doen, weet je zeker dat er geen gebreken zijn die je op het eerste oog niet ziet.

Wil jij je tweedehands auto laten keuren?

Bij AuroGarantPlan geloven wij erin dat iedere koper van een tweedehands auto dezelfde zekerheid en garantie moet hebben bij een particulier als bij een garage of dealer. Met een van onze aankoopkeuring heeft u deze zekerheid!

Hoe werkt het?

  • Zodra jij je droomauto hebt gevonden, brengt de verkoper de auto naar een van de 300 aangesloten Vakgarages, er is dus altijd één in de buurt.
  • De Vakgarage loopt onze checklist van 110(!) punten bij langs en noteert zijn bevindingen.
  • Het keuringsrapport en het certificaat heb jij als koper inzichtelijk voordat je de auto koopt.
  • Je koopt de auto, AutoGarantPlan verzorgt de transactie.
  • Je hebt nu 1, 3 of 6 maanden garantie voor defecten aan jouw auto.

 

Meer weten over hoe wij je helpen met het kopen van een auto? Lees meer >Open WhatsApp
Kunnen wij u helpen?
Welkom bij AutoGarantPlan. Stuur hier uw bericht, wij helpen u graag!