Heb je garantie op een tweedehands auto?

Heb je garantie op een tweedehands auto?

Wanneer je recent een tweedehands auto hebt gekocht, of van plan bent om een tweedehands auto te gaan kopen is het fijn om te weten of je garantie hebt op een tweedehands auto. Zeker wanneer je het nodige geld aan jouw auto uitgeeft, is het een fijn om garantie te hebben. Maar de vraag is: heb je standaard garantie op jouw tweedehands auto?

Een auto van een particulier kopen
Als jij je auto via bijvoorbeeld Marktplaats, Autoscout of Gaspedaal koopt, koop jij je auto van een particulier. Wettelijk gezien heb je geen garantie wanneer je jouw auto koopt bij een particulier.

Wil jij toch graag garantie op een tweedehands auto die je van een particulier hebt gekocht?
Dan kun je ervoor kiezen om de auto aan te schaffen in combinatie met een aankoopgarantie van AutoGarantPlan.

Garantie op een tweedehands auto van een particulier?
Wanneer je de auto van een particulier koopt met een pakket van AutoGarantPlan, dan verzorgen wij een uitgebreide aankoopkeuring van de auto. De auto die je op het oog hebt, wordt op 110 punten gecheckt door 1 van de 300 bij ons aangesloten Vakgarages. Hierdoor is er altijd een garage die de auto kan keuren in de buurt van de verkoper.
Het keuringsrapport en AutoGarantPlan certificaat ontvangt u voordat u de auto daadwerkelijk overneemt, zodat u vooraf weet wat u koopt.

Bij AutoGarantPlan kun je kiezen uit verschillende pakketten:

Auto kopen bij een bedrijf
Koop jij je auto bij een autohandelaar of garage, dan heb je wettelijk gezien 6 maanden garantie. Dit valt onder de wet ‘Verkoop en garanties voor consumentengoederen’. Onder deze wettelijke garantie valt dat de verkoper verplicht is een product te leveren dat voldoet aan de eisen van normaal gebruik. Wanneer een bedrijf je dus vertelt dat de auto goed onderhouden is en recent de APK heeft doorstaan, deze dus ook normaal moet blijven functioneren tot de volgende APK. Is dit niet het geval, dan heb je wettelijk gezien recht op garantie.

Hier zit echter nog wel de voorwaarde aan dat, waar de verkoper een meldingsplicht heeft, jij als koper van een tweedehandsauto een controleplicht hebt. Daarom is het ook zeker handig om vooraf te onderzoeken waar je op moet letten bij het kopen van een auto. In deze blog geven we je alvast 5 tips waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto.

Is de handelaar of garage aangesloten bij de BOVAG, dan is de verkoper verplicht om je garantie te geven op een auto met een waarde van meer dan €4.500,-.Open WhatsApp
Kunnen wij u helpen?
Welkom bij AutoGarantPlan. Stuur hier uw bericht, wij helpen u graag!